dijous, 22 de novembre del 2012

Scratch


QUÈ ÉS l'SCRATCH ?

És un programa educatiu per mitjà del qual els nens poden crear molts contes i històries interactives, fer els seus propis porjoectes, jocs, utilitzar les seves fotografies i la seva imaginació. També, es pot agregar so entre moltes altres accions com moure personatges. És principalmenr per als alumnes d'educació primària.

COM S'UTILITZA ?


La idea bàsica per saber utilitzar aquest programa, és l'existència d'uns personatges o objectes que si els insertem en un escenari, poden realitzar diferentes accions. A la part esquerra del programa, trobem les diferentes eines, es tracta d'arrastrar la que nosaltres volem inserir en el marc on hi ha el gat Scratch. La millor manera de fer-ho és anar provant fins que trobem el que ens agradi més.



Nosaltres a GITIC, hem dedicat una sesió a untilitzar el programa posant algunes animacions. Hem investigat com fer-ho i cadascú ha creat el seu "prjecte". Per fer-ho, jo he hagut de porvar diversos sons, posicions i efectes per tal de triar el que més m'ha agradat.

Penso que és una bona eina perquè els nenes puguin aprendre a saber utilitzar nous programes a partir de la investigació  d'anar provant. És important que utilitzin les TIC ja desde ven petits, i fer un projecte d'Scratch és una bona manera.

A continuació afegeixo una pàgina molt interessant sobre l'Scratch.

http://www.linux-magazine.es/issue/28/078-082_ScratchLM28.crop.pdf



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada