dilluns, 26 de novembre de 2012

La Descripció

L'AUTORETRAT

Per a conèixens una mica més entre els companys, a classe vam fer un autorretrat anònim que després ens vam intercanviar i havíem d'adivinar qui era la persona que havia escrit allò. Va ser una activitaaat mol dinàmica i enriquidora, ja que a la vegada que coneixíem una mica més dels nosltres companys, també vam tenir la oportunutat de paracticar una mica la descripció.
Tot i així no va ser gens fàcil ja que no vam tenir massa temps per pensar el que volíem posar.DESCRIPCIÓ D'UN COMPANY DE LA CLASSE

El mateix dia que haviem de fer l'exposició de Qui ets, tu ? També vam haver d'entregar una descripció d'algun company/a de la classe, tant físicament com interiorment. Es tractava de dir coses bones o qualitats de l'altre persona, tot i que no ens coneixíem molt encara i ens era una mica difícil. Tot i així l'experiència va ser molt bona.LA DESCRIPCIÓ

Us explicaré un breu resum del què és la descripció.

La descripció és un mode d'organització del discurs que pretén representar lingüísticament persones, animals, objectes, paisatges, èpoques, sentiments, etc. Es poden descriure tots els aspectes de la realitat, des dels més concrets als més abstractes.

Podem distingur dues classes de descripció, l'objectiva, on l'autor adopta una actitud imparcial davant de l'objecte descrit, i es limita a descriure amb la major objectivitat i precisió possibles, les característiques que millor el defineixen. I la subjectiva, on l'autor reflecteix el que li suggereix personalment l'objecte que descriu.


  • L'estructura dels textos descriptius:
       - L'establiment del tema
       - La caracterització
       - La relació amb el món exterior

  • Com es fa ?
       - A) Idear (explorar la situació)
       - B) Ordenar (esquema estructural)
       - C) Textualitzar (redacció del text)

  • Tècniques descriptives
       - Sintagmes nominals àmpliament adjectivats
       - Verbs en present o imperfecte d'indicatiu
       - Paraules que descriuen impressions sensorials
       - Terminologia
       - Definicions
       - Ennumeracions
       - Recursos expressius
       

D'aquesta manera, ens assegurem de fer una bona descripció.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada