dijous, 25 d’octubre del 2012

El prezi

Avui a GITIC hem aprés a utilitzar el programa Prezi. 


QUÈ ÉS EL PREZI ?

Prezi és una aplicació que permet crear presentacions amb movimient que resulten molt originals y creatives.A  les presentacions elaborades amb el  Prezi podem incluir-hi imatges, vídeos, text, enllaços, etc. I podem configurar la trajectòria de la presentació conseguin l' efecte zoom tan característic d'aquesta aplicació. 








COM FER UNA TRUITA DE PATATES

Hem creat una presentació a partir d'una recepte de cuina. Jo la he fet sobre la truita de patates.
Els passos per fer una truita de patates són els següents:

Ingredients:
8 Ous
6 Patates mitjanes
6 Cebes mitjanes
Sal



Pelem les patates i les tallem a rodones de la circumferència de la patata, de ½ centímetre de gruix.

Pelem les cebes i les partim per la meitat de dalt a baix i les filetegem a mitges llunes també de ½ centímetre de gruix.

Posem les patates en una paella amb oli abundant i ben calent; les anem tirant millor d’una a una així evitarem que s’enganxin; quan les haguem posat totes, baixem el foc per tal que es vagin fent a poc a poc.

En una altre paella hi posem un raig d’oli d’oliva (no massa), tirem la ceba, la salem, tapem la paella perquè l'aigua que desprèn vagi incorporant-se a la cocció i la deixi cuita i tobeta i ho deixarem amb el foc baix. Anirem remenat fins que ens quedi cuita i apagarem el foc abans de que ens quedi daurada, caldrà vigilar perquè si se’ns crema amargantejarà.

Mentrestant batrem els ous en un bol fondo i els salarem. Quan les patates siguin cuites les agafarem amb l’escumadora i escorrent-lis bé l’oli, les anirem posant al bol amb els ous i farem el mateix amb la ceba i ho barrejarem bé.
Ho deixarem reposar tot una bona estona (de mitja hora a una hora), tingueu en compte que com més temps estiguin així més meloses quedaran la ceba i la patata.

I ja per acabar, posem al foc la paella que hi farem la truita amb un raig d’oli d’oliva i amb el foc ben alt, quan sigui ben calent hi posem la barreja que tenim al bol ho repartim tot bé i baixem una mica el foc, quan la tinguem quallada la girem amb un tomba-truites fins que estigui feta.

A casa particularment ens agrada que quedi una mica crueta de dins, però això ho deixo al gust de cadascú.

Bon profit !


Aquí us deixo la meva presentació amb el prezi:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada